zaterdag, 4. maart 2006 - 9:48

Coupé-Cabriolet van Bertone: Suagna

De Bertone Suagnà is een conceptcar die het thema Coupé-Cabriolet een nieuwe dimensie geeft. De conceptcar is gebaseerd op de Fiat Grande Punto en biedt plaats aan vier personen.

De naam Suagnà is een synoniem voor de zorgvuldige manier waarmee Bertone elk detail heeft vormgegeven. Bertone heeft de conceptcar ontworpen om te laten zien hoe een Coupé-Cabriolet voor een jong publiek eruit zou kunnen komen te zien. De Suagnà is gericht op een jong, actief en groot publiek. Dat betekent dat wanneer een dergelijke auto in productie zou gaan het een betaalbaar concept zou worden.

De Bertone Suagnà wordt gepositioneerd in het B-segment. Volgens Bertone is he teen unieke auto. De Suagnà is de enige CC in dit segment die écht plaats biedt aan vier personen. Volgens de Italiaanse ontwerpstudio is er veel aandacht besteed aan de ruimte in het interieur en het comfort van de inzittenden.

Het daksysteem van de Suagnà is ontwikkeld in samenwerking met CTS. Car Top Systems is een specialist op het gebied van speciale daksystemen. Het dak van de Suagnà vouwt zich in twee delen op in de kofferbak.
Categorie:
Tag(s):