zaterdag, 21. oktober 2006 - 11:34

Creatief met foto's in 'Scrapbookworld'

Venlo

Voor mensen die graag knutselen en creatief foto’s willen bewerken zonder achter het beeldscherm van een P.C.te willen zitten kunnen vanaf nu “Scrappen “. Een nieuwe hobby die aan het opkomen is in Nederland en die heel veel mensen, zeker in de winterdagen zal gaan bezig houden.Maar wat is Scrappen nu precies, dat is de vraag die we stelde aan de 41 jarige Ine de Fretes die samen met haar echtgenoot Ger Theunissen sinds twee weken in Venlo een gespecialiseerde Scrapbookwinkel heeft geopend genaamd “Ine’s scrapbookworld “.

‘Scrappen is het creatief inplakken van foto’s met behulp van allerlei toevoegingen zodat er een mooie, persoonlijke lay-out ontstaat. Iedereen maakt wel eens foto’s, maar die verdwijnen in een schoenendoos of worden in een plastic mapje gestopt. En nu met de digitale fotografie worden de foto’s op de pc gezet of op een cd gebrand en vervolgens wordt er niet meer naar om gekeken. Als bijvoorbeeld je digitale vakantiefoto’s op je pc wilt laten zien aan een ander word het al snel saai.

Maar zijn de foto’s gescrapt in een scrapbook dan worden dezelfde foto’s een stuk levendiger en persoonlijker en kun je de vakantie in alle kleur en geur vertellen en opnieuw beleven. Het is een manier om te laten zien dat het verhaal achter elke persoon en/of gebeurtenis speciaal is, en verdient om er een mooi en persoonlijk document van te maken. Een mooi voorbeeld is een fotoalbum van een trouwerij.

Veel mensen maken ook kaarten, schilderen of tekenen en al die technieken kunnen in het scrapbook verwerkt worden. Het leuke van scrappen is dat het eigenlijk iets is dat je helemaal voor jezelf doet en je het dus helemaal volgens eigen smaak kan doen. Het maken van kaarten met eigen foto’s daar is het bij mij mee begonnen, het materiaal dat ik hiervoor nodig had kon in hier in Limburg niet krijgen. Dus was ik genoodzaakt om twee jaar lang twee keer per maand samen met mijn man naar Amsterdam te rijden om daar mijn spullen te halen. Tijdens zo’n autorit zeiden we tegen elkaar dat het een stuk makkelijker zou zijn als er ook een winkel in Limburg zou zijn … En zo zijn we eigenlijk op het idee gekomen om een winkel hierin te beginnen. We zijn de eerste en enigste Scrapbookwinkel in Limburg en de grootse van Nederland met oppervlakte van 160 m2 . Met meer dan 1000 artikelen met thema’s zoals bijvoorbeeld Disney, herfst, sinterklaas, kerst, een kleine greep uit onze assortiment, kan elke beginnende of gevorderde hobbyist jong en oud in ons warm, gezellig huiselijk ingerichte winkel terecht. Door middel van demonstraties in de winkel kunnen mensen kennis maken met scrappen en geïnteresseerden kunnen dan deelnemen aan workshops die in de winkel door mij gegeven gaan worden. In eerste instantie willen wij ons richten op workshops voor kinderen, bijvoorbeeld een kinderfeestje en daarna voor volwassenen.’

Ine’s Scrapbookworld is te vinden aan de Parade 76 in Venlo.
Provincie:
Tag(s):