vrijdag, 31. maart 2006 - 10:57

Criminele organisatie ontmanteld

Westland

Onder de naam "Fleurtop" heeft het rechercheteam "Aanpak Drugs" van Bureau Westland in samenwerking met de Sociale Inlichtingen en Opsporings Dienst de een belangrijk crimineel netwerk rond de hennepknipperij opgerold. Op maandag 27 maart werden in Den Haag vier verdachten in de leeftijd van 36 tot 47 jaar aangehouden. Dit heeft de politie vrijdag bekend gemaakt

In Den Haag vonden tevens doorzoekingen plaats in vier woningen en in een café. In het Westland en Berkel en Rodenrijs vonden in twee kassencomplexen doorzoekingen plaats. Hierbij werd een groot contant geldbedrag (circa € 300.000), een doorgeladen vuurwapen en twee voertuigen in beslag genomen. De vier verdachten worden verdacht leiding te geven aan het structureel knippen van hennep op diverse locaties in Nederland. Daarbij werd gebruik gemaakt van tientallen illegaal in Nederland verblijvende personen van voornamelijk Bulgaarse komaf. Deze personen werden gedeeltelijk onder valse voorwendselen geronseld voor deze werkzaamheden.

Tijdens dit vooronderzoek werd bij eerdere acties van het rechercheteam al eerder 72 illegalen knippers/knipsters in het Westland aangehouden en werden er honderden kilo's henneptoppen in beslag genomen.

Bij de aanhoudingen werd nauw samengewerkt met de Abeidsinspectie en met collega’s van de Financiële Recherche Unit en de Vreemdelingenpolitie. De Arbeidsinspectie zal de aangehouden personen een bestuurlijke boete opleggen voor het in dienst hebben van illegale werknemers. De verdachten zijn donderdag 30 maart voor de Rechter Commissaris worden voorgeleid en zitten voorlopige bewaring.
Provincie:
Tag(s):