donderdag, 23. november 2006 - 0:42

CU verdubbelt stemmen winst landelijk en in Ede

Ede

Met de groei van 3 naar 6 zetels mag de ChristenUnie dankbaar terug kijken op de verkiezingen van de Tweede Kamer van vandaag. Ook in Ede hebben de kiezers het vertrouwen uitgesproken in de ChristenUnie.Waren er in 2003 nog in Ede 3978 ChristenUnie kiezers vandaag stemde 7135 kiezers voor Christelijk Sociale politiek die de ChristenUnie voorstaat.

Bijna een verdubbeling van het aantal stemmers. En een toename van bijna 3000 Edese stemmers ten opzichte van de Tweede Kamer verkiezingen van 2002.

Waren ze in Ede gewend met de Gemeenteraadsverkiezingen altijd meer Edenaren te kunnen binden aan de ChristenUnie dan met de Tweede Kamer verkiezingen het lijkt er nu op dat de Edese kiezer nu blijvend steun geven aan de ChristenUnie landelijk en plaatselijk en het verschil is nu nog maar nihil.

De uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen van woensdag is voor de ChristenUnie een dankbaar moment. Maar geeft hun als Christen politici ook verantwoordelijk. Daar moeten ze opletten en daar moeten ze zich voor inzetten.

De resultaten van de verkiezingen geven hun nu een opdracht om het Christelijke Sociaal programma te vertalen in helder strategisch politiek.
Provincie:
Tag(s):