vrijdag, 15. december 2006 - 16:30

Culturele prijs 2006 voor Aizo Betten

Eemsmond

Woensdag 13 december 2006 werd bekend dat de culturele prijs 2006 wordt toegekend aan de heer Aizo Betten, kunstenaar in de gemeente Eemsmond. De culturele prijs wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op woensdag 3 januari 2007 in de raadzaal van het gemeentehuis in Uithuizen.

De heer Betten is al vele jaren actief als kunstenaar en als zodanig ook lid van kunstenaarskring De Ploeg. Hij heeft zich vanuit zijn kunstenaarschap op veel manieren verdienstelijk gemaakt voor de Eemsmonder samenleving. Een aantal voorbeelden op dit terrein zijn het ontwerp van het logo van Op Roakeldais, zijn grote betrokkenheid bij dit evenement als onder meer decorschilder, het maken van decors voor de balletschool Noord-Groningen en het ondersteunen van toneelavonden.

De heer Betten was als docent jarenlang actief op Het Hogeland College. Als docent heeft hij verschillende leerlingen geïnspireerd om kunstvakonderwijs te gaan volgen. Te noemen valt onder meer de bekende kunstenares Francien Schrikkema. De heer Betten is, zo blijkt uit bovenstaande, meer geweest dan een kunstenaar. Met zijn bevlogenheid en hulpvaardigheid heeft hij velen geïnspireerd tot liefde voor de kunst.

In het jaar 2006 heeft hij meegewerkt aan het boek over de ontstaansgeschiedenis van Warffum. Hij heeft hiervoor een aantal schitterende schetsen gemaakt.
Provincie:
Tag(s):