zaterdag, 20. mei 2006 - 15:05

CWI spreekt FNV tegen over ontslagen

Amsterdam

Er is geen sprake van dat, zoals Wim Baltussen van FNV Bondgenoten beweert, in Limburg door CWI ontslagvergunningen zijn verleend aan landbouw en/of tuinbouwbedrijven en dat korte tijd later Poolse werknemers worden aangetrokken voor dezelfde functie.

Ontslagvergunningen op bedrijfseconomische gronden worden alleen verleend als de werkgever kan aantonen dat het ontslag van een of meer werknemers noodzakelijk is om het hoofd boven water te houden.

Bij de geringste twijfel hierover, eist CWI dat als er
binnen 26 weken na het verlenen van de ontslagvergunning vacatures ontstaan voor dezelfde functies, eerst de ontslagen werknemers weer in dienst worden genomen.

Ook de cijfers spreken tegen wat door FNV Bondgenoten wordt gesuggereerd. In het eerste kwartaal dit jaar zijn ruim 30% minder ontslagvergunningen verleend op bedrijfseconomische gronden dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal werkzoekenden in de landbouw is de afgelopen maanden meer dan gemiddeld gedaald. Het aantal vacatures dat door landbouwbedrijven is gemeld bij CWI, is fors gestegen.
Categorie:
Tag(s):