zaterdag, 25. maart 2006 - 22:11

Cziommer schenkt Roda de zege

De toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Roda JC wist in eigen huis nummer laatst RBC met 5-1 te kloppen. Aan de kant van de Limburgers was Simon Cziommer dé grote man. De Duitser wist maar liefst drie keer het net te vinden.

Binnen tien minuten kon de stadionspeaker al de muziek inzetten. Cziommer knalde een afvallende bal keihard binnen en liet doelman Mark Volders kansloos: 1-0. Een kwartier later zag de RBC-doelman wederom een bal van de Duitse-middenvelder achter zich verdwijnen. De Roda-speler schoot een vrije trap van twintig meter tegen de touwen. Vijf minuten later gooide Edrissa Sonko het duel op slot met het derde doelpunt voor Roda.

De Brabantse gasten kwamen in de tweede helft sterk uit de startblokken. Melvin Fleur wist dan ook in de 52ste minuut te scoren. RBC leek op te leven, maar de rode kaart van Paul de Lange enkele minuten later boorde het kleine beetje hoop van de oranjehemden weer de grond in. Cziommer tekende een kwartier voor tijd voor zijn derde van de avond en wederom viel het doelpunt uit een vrije trap. Invalle Humprey Rudge maakt enkele minuten voor het eindsingaal het vijfde en tevens laatste doelpunt voor Roda JC.
Categorie:
Tag(s):