dinsdag, 16. mei 2006 - 9:09

Da Vinci in perspectief

Heerlen/Kerkrade

Op 23 mei 2006 presenteert Industrion in het Glaspaleis te Heerlen om 20:00 uur de lezing ‘Proportie, getallen en wiskunde’ en op 28 mei vindt de lezing ‘Da Vinci contra Michelangelo’ om 14:00 uur in Industrion zelf plaats.

Konijnen en kunst hebben wel degelijk wat met elkaar te maken! Dat lijkt ver gezocht, maar wie de lezing ‘Proportie, getallen en wiskunde’ bezoekt, zal het daar helemaal mee eens zijn.

Dr. Frank Thuijsman van de Universiteit Maastricht zal nader toelichten wat het konijnenraadsel van de Italiaanse wiskundige Fibonacci di Pisa te maken heeft met de Gulden Snede en Leonardo da Vinci.

Dr. Frank Thuijsman is wiskundige en als universitair hoofddocent verbonden aan de Faculteit der Algemene Wetenschappen.

In de lezing ‘Da Vinci contra Michelangelo’ vergelijkt drs. Walda Bosman-Kok de twee grootheden uit de renaissance met elkaar. Hoewel ze een groot aantal overeenkomsten hebben, zijn hun opvattingen, voorkeuren en karakters zeer tegenstrijdig. Zo wordt Leonardo beschouwd als een man die gemakkelijk in de omgang was; Michelangelo echter absoluut niet. Aan de hand van een groot aantal dia’s gunnen we u een blik in de werelden van beide kunstenaars.
Provincie:
Tag(s):