dinsdag, 18. april 2006 - 13:22

Daar zijn de reddingsposten

Schouwen Duiveland

Medewerkers van district West van de gemeente Schouwen-Duiveland beginnen maandag 24 april met het opbouwen van de reddingsposten op het strand bij de Wilhelminahoeve, de Jan van Renesseweg en bij Westenschouwen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een telescoopkraan. Deze werkzaam-heden nemen ongeveer drie weken in beslag.

Deze posten worden elk jaar opnieuw geplaatst. Elke post bestaat uit drie units met een oppervlakte van 8.50 x 9.00 meter. Daarnaast wordt ook een botenhuis neergezet.

Vanaf hemelvaartsdag (25 mei) zijn vrijwilligers van de strandreddingsbrigade Westerschouwen ieder weekeinde op het strand aanwezig om een oogje in het zeil te houden op het strand van de Westhoek. In juli en augustus zijn deze posten dagelijks bezet. Naast hun aanwezigheid op het strand patrouilleren de ‘ baywatchers’ ook met boten langs de kust.

De taak van de strandreddingsbrigade gaat verder dan alleen het voorkomen van verdrinkingsgevallen. Ook het zoeken naar vermiste kinderen, het verlenen van EHBO en het geven van informatie over getij, temperatuur en water behoren tot hun werkterrein.

Tijdens het seizoen krijgt een strandwacht ook veel vragen over de strandregels en over toeristische voorzieningen als campings en toeristische activiteiten. Naast strandredder is de strandwacht dus ook vraagbaak.
Provincie:
Tag(s):