zaterdag, 21. januari 2006 - 9:13

Déja Vu brengt het krankzinnige Preludiek

Licht klassieke muziek voorzien van krankzinnige teksten. Absurde humor, cabareteske liedjes, carnavalskrakers en smartlappen voorzien van kolderieke teksten op een absurdistische manier gezongen. Het klinkt raar, het is raar, maar ook waanzinnig humoristisch.

Muziektheatergroep Déja Vu uit Assen brengt in Theater Hek van de Dam in Ekehaar voor de eerste keer de voorstelling Preludiek. De première is op zaterdag 28 januari om 20.30 uur.
“Na enkele try-outs staat de voorstelling�, zegt tekstschrijfster en zangeres Marja Mulder. “Preludiek is een vijf kwartier durend muzikaal en gekostumeerd spektakel met komische op tekst gezongen etudes van onder andere Beethoven, Bizet, Mozart en Mendelssohn. Dat klinkt zwaar, maar dat is het zeker niet. De voorstelling is om te lachen. Gezien de reacties tijdens de try-outs is ons dat meer dan gelukt.�

De vier professionele zangeressen en twee zangers, zij worden op piano begeleid door het komische, maar bovenal muzikale wonderkind Cas Straatman uit Groningen, zien Preludiek als een gekostumeerde voorstelling zonder diepgang, pretentieloos vermaak maar wel met uitzinnig multivocale zang.

De licht klassieke nummers klinken allemaal bekend in de oren. Op het programma staan onder meer de Etude nr. 3, Opus 10 van Chopin, composities van Andrew Lloyd Webber, Für Elise van Beethoven en het Parellvissersduet en Habanera van George Bizet. Daartussendoor een smartlappenmedley en liefdesliedjes. Déja Vu is uniek en met niets en niemand te vergelijken.

Tot en met juni staan er zes optredens op het programma. Enkele voorstellingen zijn al uitverkocht.
Provincie:
Tag(s):