zondag, 12. maart 2006 - 19:36

Dader moedwillige aanrijding botst tegen boom

Wintelre

Een 22-jarige Eindhovenaar is zondagmorgen door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en/of zware mishandeling. Hij was omstreeks 4.15 uur op een parkeerplaats aan de Willibrordusstraat in Wintelre met zijn auto ingereden op een aantal mensen. Daarbij raakte een 29-jarige man uit Den Bosch gewond.

De man is voor behandeling van zijn gebroken neus en gekneusde benen, overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. De verdachte raakte kort daarvoor betrokken bij een ruzie in een horecazaak, grenzend aan de parkeerplaats. Toen mensen rond sluitingstijd het pand verlieten bedreigde de buitengezette man een van de portiers met een kapotte fles. Er ontstond een handgemeen, waarbij de man ten val kwam. Omstanders bemoeiden zich met het voorval door hem te schoppen en te slaan.

De horecaportiers wisten de man te ontzetten. Even later stapte hij in een auto en reed met volle vaart op de mensen in die over de parkeerplaats liepen en raakte het eerder genoemde slachtoffer. Toen de politie arriveerde probeerde de verdachte met hoge snelheid te ontkomen en reed weg richting Veldhoven.

Enkele honderden meters verder botste de verdachte tegen een boom. Door de klap raakte de man buiten westen. Hij is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het politieonderzoek nog niet is afgerond wordt de man in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is inmiddels ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):