donderdag, 18. mei 2006 - 9:35

Dag van het park in park Over-Betuwe

Gelderland

Op 28 mei, tijdens de landelijke dag van het park, zal de realisatie van het eerste stukje van Park Over-Betuwe worden gevierd. De afgelopen maanden is door Staatsbosbeheer (beheerder) en Dienst Landelijk Gebied hard gewerkt aan de nieuwe natuur tussen Arnhem, Nijmegen en Elst.

Twintig hectare is ingericht. Er is gras gezaaid, er zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd, bomen geplant, grazers losgelaten en kunst en bankjes geplaatst. Door dit nieuwe gebied loopt een laarzenpad zodat iedereen kan genieten van natuur vlak bij huis.

Het programma begint om 10.30 uur met muziek. Om 11.00 uur begint het officiële gedeelte. Gedeputeerde Harry Keereweer zal de nieuwe naam van het park dan onthullen en daarmee wordt de winnaar van de prijsvraag bekendgemaakt. Vervolgens begint de burgemeester van gemeente Overbetu-we, mevrouw E. Tuijnman, om 11.30 uur met het maken van het kunstwerk van wilgentenen.

Om 12.00 uur opent de directeur van Staatsbosbeheer regio Oost, de heer P. Winterman, het laarzenpad door het nieuwe natuurgebied. Aansluitend geeft hij de eerste excursie. Tot slot van het officiële gedeelte opent de heer Schrijver, voorzitter van de landinrichtingscommissie, het nieuwe fietspad door het Zeegbos.

De hele dag zijn er tal van activiteiten op het evenementen-terrein aan de Rijkerswoerdsestraat, maar ook in de rest van het toekomstige park. Ondernemers stellen hun bedrijf open, er is een fietsroute en er worden huifkartochten aangeboden.
Provincie:
Tag(s):