vrijdag, 16. juni 2006 - 8:37

Dag van het platteland

Colijnsplaat

Op woensdag 21 juni a.s. organiseert de provincie Zeeland voor de derde maal de Dag van het Zeeuwse Platteland, deze keer bij Proefboerderij De Rusthoeve in Colijnsplaat. Gespreks-onderwerpen van deze ontmoetingsdag voor betrokkenen bij het platteland zijn ontwikkelingen en kansen voor de landbouw op het gebied van o.a. aquacultuur en biobrandstoffen.

Gastheer is Toine Poppelaars, lid Gedeputeerde Staten voor Landbouw en Vitaal Platteland. Speciale gast en eerste spreker is Cees Veerman, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Veerman gaat in op de toekomstige plaats van de landbouw als drager van het platteland en de rijksinzet daarbij. Andere sprekers zijn Jan Mulder, lid van het Europees Parlement en Willem Brandenburg en Jan Ketelaars van de Wageningen Universiteit.

Tot slot reikt Cees Veerman de Trofee Vitaal Platteland Zeeland 2006 uit voor het meest innovatieve, integrale en duurzame plattelandsproject in Zeeland en overhandigt hij de Koda miles.

De Dag van het Zeeuwse Platteland valt midden in de Zeeuwse Week van het Platteland van 16 tot 22 juni en de Agrifair Zeeland op 16 en 17 juni.

De Week van het Platteland is opgezet in samenwerking met de Vrienden van het Platteland, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie, de gemeente Noord-Beveland, de Proefboerderij de Rusthoeve en de provincie Zeeland. De hele week zijn er tal van activiteiten op de Proefboerderij Rusthoeve. Tot slot is er op 22 juni de streekproductenmarkt op het terrein van het Groentje in Colijnsplaat.

Meer informatie over Agrifair en de streekproductenmarkt vindt u op www.agrifairzeeland.com.
Provincie:
Tag(s):