maandag, 18. december 2006 - 16:52

Dag van het stadhuis

Middelburg

Zaterdag was het open dag in het stadhuis van Middelburg.Deze werd georganiseerd door de gemeente en de Roosevelt Academy. Tijdens de 'Dag van het Stadhuis' waren alle ruimten van het gotisch en niet gotisch deel van het
stadhuis voor iedereen toegankelijk en waren er verschillende activiteiten.

De burgemeester en wethouders van de gemeente en het managementteam van de Roosevelt Academy waren de hele dag aanwezig om vragen te beantwoorden over het voornemen van de overdracht van het gotisch gedeelte naar de Roosevelt Academy.

Daarnaast waren er rondleidingen door het gotisch deel en door het gebouw van de Roosevelt Academy. Ook werden verschillende presentaties gegeven,onder andere over de kunstcollectie, trouwerijen in de trouwzaal en de
geschiedenis van het stadhuis.

De Roosevelt Academy gaf colleges en daarnaast was het mogelijk het talenlab te bekijken. Dat allemaal onder begeleiding van een muzikaal optreden van studenten.

Bijzonder was de Vleeshal. Daar was een expositie van Germaine Kruip, een Counter composition (contra compositie): een los zwevend plafond van 17x6,5 meter in de gotische ruimte.
Provincie:
Tag(s):