woensdag, 29. maart 2006 - 21:27

Dagje hennep ruimen in Brabant

Tilburg

De politie van Midden en West Brabant heeft woensdag een grote regionale hennepactie gehouden. Bij deze actie, die een dag duurt, zijn 38 hennepkwekerijen, verspreid over de gehele regio ontmanteld. Er werden 28 personen aangehouden en 10.544 planten aangetroffen.

De actie levert ook bruikbare informatie op voor lopende rechercheonderzoeken. Aan de actie, die tot laat in de avond zal doorgaan, nemen ruim 200 politiemensen deel. De politie werkt daarbij nauw samen met gemeenten, de Belastingdienst, Essent en een afvalverwerkingsbedrijf.

Voor de actie werd een regionale lijst van ruim 80 panden samengesteld aan de hand van onderzoek. Hierbij werd onder meer gekeken naar de tips, die bij de politie en Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) zijn binnen gekomen. Deze tips zijn gecombineerd met eigen recherche onderzoek en informatie van de deelnemende partners zoals Essent.

Korpschef Frans Heeres over de actie: ‘Naast de stankoverlast en het brandgevaar van hennepkwekerijen is het strafbaar om hennep te kweken. Veel mensen zijn zich daar niet van bewust omdat hennep legaal in de coffeeshop te verkrijgen is. Het aantal hennepkwekerijen dat we aanpakken in Midden en West Brabant neemt elk jaar nog toe. Bovendien zien we dat het aantal geweldsdelicten gerelateerd aan hennep ook stijgt.
Provincie:
Tag(s):