dinsdag, 18. april 2006 - 18:32

Damherten ontkomen mogelijk aan kogel

Sebaldeburen

Er bestaat een reële kans dat de damherten uit de Groningse dorpskern Sebaldeburen toch blijven leven. De Dierenbescherming bespreekt deze week alternatieve mogelijkheden met Stichting Faunabeheereenheid Groningen, die de dieren wil afschieten.

De vier damherten kwamen afgelopen week in het nieuws omdat een afschotvergunning blijkt te zijn afgegeven. De herten zijn een jaar geleden ontsnapt uit een kamp in Sebaldeburen waarna ze vervolgens ongeveer een jaar in de omgeving hebben rondgezworven. Volgens burgemeester Dijkstra van de gemeente Grootegast zorgen de dieren intussen voor zoveel overlast dat er geen andere mogelijkheid is dan ze te doden.

De Dierenbescherming vindt dit een overtrokken maatregel en heeft bij Dijkstra haar afschuw over deze beslissing geuit. Deze week bespreekt de Dierenbescherming, alternatieve oplossingen met Faunabeheereenheid Groningen. Eén van de mogelijkheden is de dieren te verdoven en terug te plaatsen naar het hertenkamp. Als dit geen optie is, valt te denken aan overplaatsing naar een andere groenomgeving.
Provincie:
Tag(s):