maandag, 21. augustus 2006 - 22:12

Dance Tour Eindhoven druk bezocht

Eindhoven

Het gratis toegankelijke Dance Tour evenement heeft zondag voor een groot publiek gezorgd. Ondanks de regen was het behoorlijk druk. Danceliefhebbers, jong en oud, lieten zich helemaal gaan op het Eindhovense Stadhuisplein. Het dance-evenement tourt door Nederland en doet onder andere Leeuwarden, Goes, Maastricht, Breda, Dordrecht en Den Haag aan.

In Eindhoven wist top-DJ Armin van Buuren het plein op te zwepen met een toegankelijke set. Hij werd daarbij voor gegaan door onder meer Ronald van Gelderen, Perry O'Neil en Ron van den Beuken.

Onder de noemer 'Unite for Children, Unite against AIDS' voert Unicef internationaal campagne. Doel is om wereldwijd de komende vijf jaar het aantal nieuwe HIV-besmettingen onder jongeren met een kwart terug te dringen. Daarnaast moet de beschikbaarheid van medicijnen voor kinderen en zwangere vrouwen omhoog en moet alle weeskinderen meer hulp krijgen.
Dancetour steunt ook dit jaar weer Unicef.

De samenwerking concentreert zich op communicatie, fondsen- en ledenwerving. Op de evenementen worden party-pics (foto’s) en polsbandjes verkocht waarvan de opbrengst volledig voor Unicef is. Via SMS 5030 en de Dancetour-website kunnen bezoekers lid worden van Unicef voor een gereduceerd jongerentarief. Nieuwe leden ontvangen aan het eind van het seizoen een Dancetour compilatie DVD. Daarnaast wordt door de betrokken HBO studenten in elke stad een ledenwerfcampagnes binnen de opleiding opgezet.
Provincie:
Tag(s):