zaterdag, 9. december 2006 - 7:20

Dancing On Ice ster Ruben Reus opent ijsbaan

Assen/Emmen

In het centrum van Emmen is vrijdagmiddag op spectaculaire wijze de ijsbaan geopend. Dit gebeurde met een demonstratie en een clinic van Dancing on Ice ster en meervoudig Nederlands kampioen kunstschaatsen bij de heren Ruben Reus. Ruben Reus heeft bij het publiek grote bekendheid verworven als schaatspartner van Wendy van Dijk in het tv programma Dancing on Ice. Ruben Reus presenteerde in Emmen een speciaal ontwikkelde Kür op muziek met daarin verwerkt de officiële openingshandeling van burgemeester Bijl.

Aansluitend gaf Ruben Reus een clinic waarin een selecte groep kunstschaatsers een persoonlijke instructie kreeg.

De ijsbaan is gelegen op het Marktplein ter hoogte van de Grote Kerk en is dagelijks geopend van 10:00 - 22:00 uur. Kerstavond, eerste- en tweede kerstdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag gelden er andere openingstijden.

Vanaf maandag 11 december wordt er ook weer volop geschaatst op het Koopmansplein in Assen. Vier weken lang ligt er een ijsbaan die niet alleen plaats biedt aan schaatsen, maar ook aan tal van andere activiteiten.

Honderden scholieren binden de eerste twee weken de schaatsen onder om de eerste meters van deze winter op het ijs af te leggen. Swingen en dansen kan op de vrijdagavond tijdens ‘Dancing on Ice’. In de kerstvakantie is er ijsbowling, zijn er spelletjes en is er een Unihockey toernooi. Wie even bij wil komen of liever kijkt, kan terecht in het bij de ijsbaan gelegen Stadspaviljoen voor een kop warme chocolademelk.

Anders dan voorgaande jaren is de ijsbaan dit jaar niet overdekt. Daarnaast heeft de baan ook een andere plek op het Koopmansplein gekregen.
Provincie:
Tag(s):