maandag, 20. november 2006 - 16:49

Data Dance Valley en Extrema Outdoor bekend

De dance-promotors Extrema en UDC hebben in goed overleg besloten dat volgend jaar Dance Valley op 14 juli zal plaatsvinden en Extrema Outdoor op 21 juli, de oude vertrouwde derde zaterdag van juli. Bedoeling was aanvankelijk om Extrema Outdoor in 2007 op 14 juli te organiseren. Maar toen de gemeente Velsen een maand geleden besloot dat Dance Valley alleen op 14 juli mag plaatsvinden, heeft organisator UDC verzocht om het festival Extrema Outdoor weer ‘terug te verschuiven’.

Belangrijkste reden is om de bezoekers niet te laten hoeven kiezen. Net als UDC wil Extrema de dancecultuur in stand houden en daarom stemt Extrema nu in, maakten beide organisatoren deze morgen bekend.

Eerder dit jaar ontstond al commotie toen Dance Valley noodgedwongen op dezelfde datum als Extrema Outdoor moest plaatsvinden, waardoor een gentleman’s agreement in festivalland verbroken leek. Uiteindelijk was het vooral de festivalbezoeker die de dupe was door te moeten kiezen tussen twee grote festivals die op dezelfde dag werden georganiseerd. Reden genoeg dus voor Extrema om haar ‘Outdoor’ een week later te laten plaatsvinden op zaterdag 21 juli.
Provincie:
Tag(s):