donderdag, 3. augustus 2006 - 22:02

David Dekker lijkt niet te verslaan in Jeugdtoer

Assen

Donderdag is het traditie: de Klassieker dwars door Drenthe. Tijdens deze altijd spannende rit rijden de hoogste categorieën over glibberige kasseien die voor valpartijen kunnen zorgen. Hierdoor werd de dag van de Klassieker vorig jaar wel als 'donderdag gehaktdag' beschreven. Zover bekend waren de gladde stenen donderdag wat aardiger voor de renners.

Wel zorgde het hoge tempo van kopgroepen voor het afvallen van renners die het tempo niet meer bij konden houden. Bij de dames reden er na anderhalf uur nog 76 rensters in koers, wat betekent dat er 33 afgevallen zijn. In de laatste vijf minuten was er een spannende strijd tussen de drie dames die gezamenlijk over de finish gingen. Uiteindelijk was het
Shanne Braspennincx die als eerste de finish passeerde.

In de Categorie Nieuwelingen was het een grote verrassing dat groene truidrager Wouter Wippert op zo'n afstand kwam, waardoor hij uit koers genomen moest worden. Ook gele truidrager Barry Marcus wist zijn tricot niet te verdedigen
en eindigde op de 54e positie.

Een half uur na aanvang van de Junioren werd de eerste ongeluksvogel, Wouter van Roosmalen, afgevoerd naar het ziekenhuis met aangezichtsletsel. Ruim twee uur na de start werd de drager van de witte trui, Leo Godde, uit koers gehaald vanwege het aannemen van verzorging. Na verschillende uitbrekingen is het Johim Ariesen die als eerste de finishlijn passeerde.

Naast deze categorieën reden natuurlijk ook de jongere renners hun race. Bij categorie I is de winnaar geen verrassing. David Dekker is niet te verslaan, 25 seconden eerder dan het peloton kwam hij over de finish. Tot nu toe won hij elke race deze Jeugdtour en staat hij bovenaan in elk klassement.
Provincie:
Tag(s):