vrijdag, 30. juni 2006 - 23:40

Davidson snelst in vrije trainingen

Honda-testcoureur Anthony Davidson was vandaag in beide vrije trainingen voor de Grand Prix van Amerika de snelste coureur. De Engelsman zette met een 1:12.013 de snelste tijd van de dag neer, bijna vier tiende van een seconde sneller dan de tweede tijd van de dag van Michael Schumacher. De derde tijd van de dag was er voor BMW Sauber-testcoureur Robert Kubica.

Voor de Nederlandse coureurs was het geen al te beste dag. Christian Albers eindigde in de tweede vrije training als eenentwintigste, terwijl teamgenoten Tiago Monteiro en Giorgio Mondini respectievelijk een zevende en vijfde tijd neerzetten. De MF1 Racing-coureur had ook enkele momentjes met twee spins in de eerste vrije training.

Ook Robert Doornbos had het moeilijk. Reed hij in de eerste vrije training nog de tiende tijd, in de tweede vrije training kwam hij niet verder dan een zesentwintigste tijd, vlak achter teamgenoot David Coulthard. De Rotterdammer spinde ook in de eerste sessie, in dezelfde bocht als Christian Albers.

Iedereen keek met spanning naar de Michelin-banden en bocht 13, waar de afgelopen twee jaar Ralf Schumacher zwaar crashte. Mede daardoor konden vorig jaar alle Michelin-coureurs na de warming-up ronde de pits opzoeken en gingen niet van start. Maar vandaag waren er geen enkele problemen in die bocht.

Het waren vooral bochten 1, 4 en 11 waarin vandaag de incidenten zich voordeden. In bocht 1 gingen Jacques Villeneuve en David Coulthard rechtdoor, in bocht 4 reed Michael Schumacher zijn auto het grint in en in bocht 11 spinden beide Nederlanders.

Fernando Alonso leek er vandaag niet aan te pas te komen. De Renault-coureur werd in de tweede vrije training slechts negende, op anderhalve seconde van de snelste tijd. De Spanjaard zei zelf al voor het weekend dat hij een moeilijk weekend verwacht. Alonso is nog nooit aan de finish gekomen op het circuit van Indianapolis.
Categorie:
Tag(s):