dinsdag, 21. februari 2006 - 9:12

De autopyromaan van Leeuwarden had handlanger

Leeuwarden

Een 22-jarige inwoner van Leeuwarden is dinsdag 14 februari aangehouden voor brandstichting in een woning aan de Jongkindstraat in Leeuwarden. Hij heeft deze brand bekend. Daarnaast heeft de verdachte bekend een zevental autobranden in Leeuwarden te hebben gesticht. De man is afgelopen vrijdag voorgeleid en in bewaring gesteld.

Op 14 november stak de 22-jarige verdachte een auto in brand op de Antillenweg. In de Hercules Segherstraat stak hij op 18 november opnieuwe een auto in brand. In de nacht van 20 op 21 november 2005 moest op de Vincent van Goghstraat een auto het ontgelden gevolgd door het in brand steken van een auto op 5 december in de Van Loonstraat. Al deze autobranden vonden plaats in de Leeuwarder wijk Huizum. In de Leeuwarder wijk Cammingaburen is op 24 november eveneens een auto in brand gestoken en wel op de Ubbemastins. Ook deze brand is door de verdachte bekend.
Bij een aantal autobranden belde hij zelf met 112.

Maandag 20 februari is in Leeuwarden een tweede verdachte aangehouden. Deze 23-jarige inwoner van Leeuwarden heeft inmiddels bekend bij een aantal autobranden aanwezig te zijn geweest.

Het onderzoek is nog in volle gang en de verwachting is dat nog meer branden bekend zullen worden. De 23-jarige verdachte zal donderdag 23 februari worden voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):