woensdag, 20. september 2006 - 15:11

De bus die niet kwam

De buslijn 93 (Leeuwarden-Sneek) gaat tijdelijk, ivm werkzaamheden aan het wegdek in Weidum, nu over Jorwerd. Manege houder Wytze Blanke die in het buurtschap Fûns woont, een paar kilometer voor Jorwerd, ziet de bus nu voor zijn manege langs rijden. Een unieke kans dacht Wytze Blanke. Samen met zijn vrienden met de bus naar de kroeg in Jorwerd, alleen er was geen bushalte!


Daarom bouwde Wytze Blanke zijn eigen bushalte op de Hesenserreed ter hoogte van Fûns. Een oud jury hokje van de manege werd van zolder gehaald en eigengemaakte halte bordjes werden hiernaast geplaatst. "Fûnserhoeke" is de naam van de nieuwe bushalte!

De bushalte staat er nu al enkele dagen en veel nieuwsgierige passanten stoppen om even te kijken en vragen zich af of dit nu wel of niet een echte bushalte is! Er worden zelfs foto's van de nieuwe halte gemaakt en in het dorp word er hartelijk om de actie van Wytze Blanke gelachen.

Afgelopen vrijdagavond rond negen uur was het dan eindelijk zover. Wytze Blanke ging met enkele maten bij de bushalte staan om naar de kroeg in Jorwerd te gaan. Helaas was er verzuimd om de bustijden te checken, zo kwamen zij er hardleers achter dat er in de avonduren op dit traject geen bussen rijden. Na 2 uur wachten op de bus die niet kwam zijn de fietsen maar weer gepakt om zo toch de rit naar de kroeg te volbrengen.

Maandag is Wytze Blanke overdag toch met de bus naar Jorwerd gegaan of de kroeg de eindebestemming is geweest is nog niet helemaal duidelijk.
Provincie:
Tag(s):