donderdag, 20. juli 2006 - 21:31

'De Danssallon' in handen van Kooistra?

Eindhoven

Eindhovens bekenste discotheek "De Danssallon" komt mogelijk in handen van de Groningse horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Hij wil er een vestiging van cafe "De Drie Gezusters" van maken. Eigenaar Jos Mighelbrink bevestigt de interesse van Kooistra maar benadrukt dat het om een koopoptie gaat.

Als er voor 27 juli "ja" wordt gezegd is de zaak rond. Dan gaat half augustus Eindhovens bekenste en extravagantste club voorgoed op slot om plaats te maken voor De Drie Gezusters. De club stond drie jaar geleden ook al in de belangstelling van Kooistra, wiens vermogen word geschat op zo'n 125 miljoen euro. Toen was er contact met Han van der Waarden maar die pleegde destijds zelfmoord. Mighelbrink is destijds verder gegaan na een korte pauze.

Kooistra noemt de huidige formule van de Danssallon verouderd. Hij wil er een vermaakcentrum van maken met 21 bars en een spiegelbar. Daarnaast zullenl een bibliotheek en een Engelse kamer worden ingericht . Als alles doorgaat dan zal waarschijnlijk in maart volgend jaar de nieuwe zaak opengaan.
Provincie:
Tag(s):