maandag, 31. juli 2006 - 20:22

De Danssalon in handen van Kooistra

Eindhoven

De Eindhovense club De Danssalon is verkocht. Maandagochtend zette horecaondernemer Sjoerd Kooistra zijn handtekening definitief onder het koopcontract. Kooistra zal het pand voor ruim 4 miljoen euro laten verbouwen tot een vestiging van de Drie Gezusters.

Dat concept omvat een bruin café, een discotheek, een grandcafé en een feestcafé in één zaak. Op dit moment zijn er vestigingen van de drie gezusters in Den Bosch, Nijmegen, Tilburg en Groningen. Vanwege de enorme verbouwing zal het naar verwachting nog ruim een jaar duren voor dat het nieuwe horecabedrijf zijn deuren kan openen.

Kooista’s horeca-imperium omvatte in 2003 tachtig zaken waarvan 19 in Groningen en de rest verspreidt over het land. Al zijn panden zijn ondergebracht in een exploitatiemaatschappij 'Plassania BV'. Veelal worden de panden verpacht aan pachters of BV waarvan er relatief veel failliet gaan.

In 2004 liet Kooistra de Oesterbar failliet gaan, en deed het personeel aangifte tegen hem in verband met bedriegelijk bankbreuk. Ook zou Job Cohen een onderzoek zijn gestart naar de handel en wandel van Sjoerd Kooistra.

Tot zijn groep behoren onder meer The Three Sisters, Café Cox, Keyzer, de Oesterbar, de Heineken Hoek, en De Leydtse Herberghe.
Provincie:
Tag(s):