donderdag, 13. juli 2006 - 9:02

De Drentse Fiets 4Daagse komt er aan

Diever

Nog even en het is zover de 41e Drentse Fiets 4Daagse, van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 juli vindt dit grootste fietsevenement van Nederland plaats. Er zijn routes voor jong en oud, voor de sportieve fietser die lekker hard wil doortrappen, recreanten, gezinnen met kinderen, mountainbikers, minder validen… Kortom, voor iedereen die van fietsen houdt en wil genieten van vier prachtige routes door de provincie Drenthe is de Drentse Fiets 4Daagse een must.

Vier dagen lang ontdekt u wat dé fietsprovincie van Nederland te bieden heeft: bossen, heidevelden, zandverstuivingen, schaapskuddes, prehistorische hunebedden, prachtige brinkdorpen met terrasjes en leuke winkeltjes, (dag)attracties en bezienswaardigheden.

Dit jaar staat de 41e editie van de Drentse Fiets 4Daagse in het teken van Drente in beweging! Plaatselijke verenigingen organiseren in de startplaatsen en langs de routes allerlei activiteiten, demonstraties, exposities en presentaties rond het thema bewegen. Speciale aandacht gaat uit naar de soms al eeuwenoude wegen waarlangs wij ons verplaatsen en naar de transportmiddelen waarvan wij in vroeger tijden gebruik maakten. De routes voeren dit jaar langs en over historische paden en wegen.

De toerfietstochten van 40 en 60 kilometer per dag vormen de basis van de Drentse Fiets 4Daagse. Elke dag starten de routes vanuit de vaste startlocaties in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Daarnaast zijn speciale routes uitgestippeld: de CarrouselRoute, de KinderActiefRoutes, de RollOnRoute (voor minder valide deelnemers) en het Fiets 4Daagse Arrangement Lingen. Voor de echte fietsfanaat is er de Fiets 4Daagse Sport Edition met heftige routes zoals de Proloog, de 80/100 km Routes en de ATB 4Daagse.

Eén dagje meefietsen kan ook. Men kan zich aan de start in een van de startplaatsen inschrijven als dagdeelnemer.

Voor meer informatie en voor het opvragen van een inschrijfformulier is het projectbureau
in Diever dagelijks bereikbaar tussen 09.00 en 14.00 uur (maandag t/m donderdag van 09.00 tot 14.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur), telefoon 0521-59 41 30. Mailen kan ook: info@fiets4daagse.nl. Of kijk op de websites: www.fiets4daagse.nl en www.outdoordrenthe.nl.
Provincie:
Tag(s):