zondag, 28. mei 2006 - 17:27

De Drie Zeeuwse Wandel Dagen

Ook dit jaar werd op Hemelvaartsdag de Drie Zeeuwse Wandel Dagen gehouden. Het evenement, dat jaarlijks veel deelnemers trekt, onder wie een peloton van de NatRes, werd ook dit jaar goed bezocht. Voor veel deelnemers zijn de Zeeuwse Wandeldagen een voorbereiding op de Vierdaagse van Nijmegen en Apeldoorn.

Het weer was donderdag redelijk met zo nu en dan een regenbui, in tegenstelling tot de vrijdag, toen de regen met bakken naar beneden kwam. Veel deelnemers hadden daarom hun route verkort. Zaterdag was het tot halverwege de middag droog, maar daarna begon het opnieuw te regenen.

Ondanks het slechte weer, roemden veel deelnemers de mooie tochten die leiden door en langs mooie natuurgebieden, over de beroemde dijken van de zak van Zuid-Beveland en langs leuke bezienswaardigheden. Door de regen waren er op diverse plaatsen wat glijpartijen, maar dat heeft niet geleid tot ernstig letsel. De EHBO had een rustig jaar, er waren maar weinig mensen met blaren of andere klachten.

De deelnemers konden kiezen uit 5 tochten; de 10 km (de zgn. Ganzestadtochten) en de 20, 30, 40 of 50 km. Om half acht ’s morgens konden de eersten vertrekken. Het startbureau sloot om 17.30 uur. Bij de 3ZWD is het niet verplicht om drie dagen te lopen, minder mag ook.

De Zeeuwse Wandel Dagen werden voor de vijftiende keer georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):