vrijdag, 1. september 2006 - 18:57

De grote wisseltruc van 3VO

Huizen

Met ingang van 1 september heeft verkeersveiligheidsorganisatie 3VO een nieuwe naam: Veilig Verkeer Nederland. Deze naam geeft helder aan dat de vereniging zich bezig houdt met het veiliger maken van het verkeer in Nederland. Voor de nieuwe naam is een andere huisstijl en een ander logo ontwikkeld. 'Dit nieuwe gezicht benadrukt de overgang van 3VO naar Veilig Verkeer Nederland'. Maar is deze naam wel zo nieuw.............

Sprekende kleuren geven aan dat het nieuwe VVN met frisse moed en kracht haar nieuwe naam zal dragen', aldus directeur Joop Goos.

In het logo van VVN is gekozen voor de kleuren blauw en oranje. Het blauw staat voor de betrouwbare organisatie en (verkeers)veiligheid. Het oranje staat voor verandering, de warme band met mensen en uiteraard voor Nederland. Samen vormen de kleuren een dynamisch geheel. Verkeer is en blijft immers altijd in beweging, evenals Veilig Verkeer Nederland.

Wie het logo aan een nadere inspectie onderwerpt zal verkeerssituaties ontdekken, zoals een zebrapad en een kruispunt. De naam Veilig Verkeer Nederland doet wel een belletje rinkelen, want hoe heette de vereniging ook al weer vòòr ze fuseerde met Stichting Kinderen Voorrang en de Voetgangers vereniging ?

De vereniging heette toen ook al Veilig verkeer Nederland!
Provincie:
Tag(s):