donderdag, 6. juli 2006 - 20:09

'De gulden terug'

Amsterdam

Sinds de invoering van de Euro heeft de Free record Shop diverse guldenwisselacties gehouden en heeft hierdoor ruim 3 miljoen guldens geïncasseerd. Momenteel is Free Record Shop de enige winkelketen waar klanten producten in guldens kunnen afrekenen. Het bedrijf ziet de guldenwisselacties als extra service naar haar klanten.

Vandaag werd bekend dat het ministerie van Financiën samen met de Nederlandse Bank eind van dit jaar het voorbeeld van de keten zal volgen. Dit najaar start het ministerie in samenwerking met De Nederlandsche Bank een campagne om de bevolking aan te sporen guldens om te ruilen voor euro's.

Hierbij zullen zij waarschijnlijk gebruik maken van een
grote winkelketen of commerciële bank. Door het inwisselen van guldens dichter bij huis mogelijk te maken, verwachten de partijen een gedeelte van de enorme hoeveelheid in omloop zijnde guldens, alsnog te kunnen incasseren.

Johan van Hees, Algemeen Directeur Free Record Shop, is opgetogen dat het ministerie en de Nederlandsche Bank hun voorbeeld volgt: 'Uiteindelijk kiest de consument voor gemak. Wij hebben gemerkt dat ze liever producten aanschaffen in een van de 185 filialen bij hun in de buurt, dan dat ze helemaal af reizen naar één van vier filialen van De Nederlandsche Bank om het daar in te wisselen.'
Provincie:
Tag(s):