maandag, 19. juni 2006 - 16:50

'De jantjes' bij opening peuterspeelzaal

Hoogezand

Op dinsdag 20 juni aaanstaande om 16.00 uur wordt de peuterspeelzaal aan de van Heemskerckschool geopend. Op 12 juni hebben de peuters van de oude peuterspeelzalen ‘Hummelhonk’ en de ‘Speelhorn’ hun intrek genomen in de nieuwe peuterspeelzaal. De opening wordt verricht door wethouder Drost samen met twee peuters en twee kleuters. Ze zullen samen de nieuwe naam van de speelzaal onthullen.

De aanbouw van de peuterspeelzaal bij de Van Heemskerckschool werd begin januari gestart. De bouw kende nauwelijks oponthoud en zodoende werd de peuterspeelzaal volgens planning opgeleverd. Met de bouw van de peuterspeelzaal aan de Van Heemskerckschool is de gemeente goed op weg om alle peuterspeelzalen aan een school te koppelen, zoals in het plan van aanpak peuterspeelzaalwerk met de raad in mei 2004 is afgesproken.

De aanbouw kent een ronde vorm en ligt aan de westzijde van de school. Het schoolplein is voor een groot deel heringericht en voorzien van nieuwe speelobjecten. De peuterspeelzaal is vier dagen per week geopend.

Voor de opening laten alle 60 peuters en 263 leerlingen 323 ballonnen op en krijgen de kinderen een traktatie van de ouderraad. Het geheel wordt muzikaal omlijst door de twee accordeonisten “De Jantjes�.
Provincie:
Tag(s):