dinsdag, 5. december 2006 - 21:05

De jeugdzorg in Drenthe opent haar deuren

Papenvoort

In Papenvoort – locatie van Jeugdzorg Drenthe – wordt vrijdag 8 december 2006 om 10.00 uur een nieuwe voorziening voor jonge kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders officieel geopend. Gedeputeerde Anneke Haarsma zal de openingshandeling verrichten.

Met de opening van de nieuwe ruimte gaat het behandelprogramma 0/3 formeel van start. Dit behandelprogramma is nadrukkelijk een flexibel programma, waarbij de activiteiten zowel thuis als op locatie plaats kunnen vinden. Elk gezin krijgt een programma op maat waarbij de samenwerking met ouders centraal staat. Onderzoek en ervaring leren dat problemen of zorgen rond het opgroeien van kinderen in veel gevallen al in het eerste jaar ontstaan. Het behandelprogramma richt zich daarom ook specifiek op zeer jonge kinderen en hun ouders.

In het kader van de Week van de JeugdZorg organiseert de provincie Drenthe in samenwerking met verschillende Drentse jeugdzorgaanbieders een open middag onder het thema ‘De zorg voor het jonge kind’. Tijdens deze open middag is het mogelijk kennis te maken met de verschillende programma’s en trajecten voor het jonge kind (leeftijd van 0-12 jaar) en het gezin. Deskundigen uit diverse organisaties vertellen over hun werk, de programmamogelijkheden, geven presentaties en pedagogisch advies. Het is ook mogelijk een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw van de behandelgroep voor het zeer jonge kind.
Provincie:
Tag(s):