dinsdag, 10. oktober 2006 - 21:59

De Jong fit; Van Basten denkt aan extra middenvelder

Nigel de Jong is woensdag inzetbaar in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië. De middenvelder van HSV kampte met lichte knieklachten, maar uit de training van dinsdag bleek dat de oud-Ajacied gewoon mee kan doen.

Op de training van dinsdag liet bondscoach Marco van Basten De Jong een helft van het partijtje in de basisploeg spelen. Stijn Schaars mocht het de andere helft proberen als verdedigende middenvelder. Dat is de enige positie waar Van Basten nog over lijkt te twijfelen. Hoewel hij verder weinig prijs wenste te geven over de opstelling, filsofeerde de keuzeheer over het opofferen van een verdediger ten faveure van een extra middenvelder. Het is mogelijk dat André Ooijer dan geslachtofferd wordt.

"Bulgarije-uit zagen we als een zware wedstrijd, waarin te verwachten viel dat Bulgarije ook zou aanvallen", legde Van Basten uit. "Tegen Albanië zullen wij zelf het spel moeten maken. Daar kan je op inspelen en denken aan een andere invulling. Maar de ploeg van zaterdag gewoon laten staan is óók een optie. Want toen ging het goed."

De bondscoach vindt Albanië van hetzelfde niveau als Wit-Rusland, de ploeg waarvan Oranje vorige maand met 3-0 won. "Er zitten veel moeilijke namen in de selectie van Albanië, net als bij Wit-Rusland", grapte Van Basten in eerste instantie. En daarna serieus: "Maar ik denk dat Albanië qua niveau zeker ook in de categorie van Wit-Rusland thuishoort."
Categorie:
Tag(s):