donderdag, 21. september 2006 - 0:52

De Kameleon scoort in Abe Lenstra stadion

Heerenveen

Eindelijk is het dan zover. Na acht jaar verschijnt er weer een deel in de reeks Kameleonboeken. En niet zomaar een deel. In deel 64 speelt sc Heerenveen, de populaire voetbalclub uit Friesland, een belangrijke rol in het spannende avontuur dat de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer beleeft.

Woensdagmiddag is het eerste exemplaar van het boek aan sc Heerenveen voorzitter Riemer van der Velde (tevens lid van de gemeenteraad van Lenten) uitgereikt. De burgemeester van het Kameleondorp kwam hoogstpersoonlijk naar het Abe Lenstra stadion en nam veldwachter Zwart, Gerben Zonderland en inwoners van het dorp Lenten mee, dat is waar de tweeling woont (de echte Kameleonkenners weten dat natuurlijk).

Omdat het verhaal draait om de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer die samen met nog een andere tweeling een spannend avontuur beleeft had sc Heerenveen alle tweelingen die lid zijn van de Junior Heroes (de jeugd-fanclub van de Friese club) uitgenodigd om bij de feestelijke uitreiking van dat eerste exemplaar aanwezig te zijn. Zij en ook alle 3500 andere leden van de Junior Heroes, krijgen bovendien door hoofdsponsor Univé het nieuwe Kameleonboek aangeboden.

"De Kameleon scoort" is geschreven door Fred Diks, geïllustreerd door Theo Puntman en wordt, net als alle andere boeken in de Kameleon reeks, uitgegeven door uitgeverij Kluitman uit Alkmaar.
Provincie:
Tag(s):