woensdag, 28. juni 2006 - 18:04

'De Limburgers heten u welkom'

Stramproy

Gedeputeerde Martin Eurlings en zijn collega gedeputeerde Sylvain Sleypen uit Belgisch Limburg hebben vandaag langs de N292 in Stramproy de eerste nieuwe welkomstborden van de provincie Limburg onthuld. De komende maanden worden in Nederlands Limburg 45 borden geplaatst en in Belgisch Limburg 43 nieuwe borden.

De provincies Belgisch- en Nederlands Limburg plaatsen hetzelfde welkomstbord bij belangrijke invalswegen langs de provinciegrenzen. De gezamenlijke slogan op de borden luidt ‘De Limburgers heten u welkom’. Deze tekst werd vroeger ook al door Belgisch Limburg gebruikt. In België wordt de rode leeuw als wapen gevoerd, in Nederland wordt de Limburgse vlag gebruikt.

Gedeputeerden Eurlings en Sleypen : “Beiden Limburgen hebben veel gemeen. In een grenzenloos Europa is eenzelfde welkomstbord een teken van onze verbondenheid. Wij hebben voor de tekst ‘De Limburger heten u welkom’ gekozen omdat hij warm en gastvrij is. Het blijkt dat veel Limburgers een gevoel van thuiskomen krijgen als ze de borden passeren.�

De huidige welkomstborden ‘Welkom in Limburg’ zijn aan vervanging toe. Een belangrijk deel van de huidige borden in Nederland is al wegens slijtage verwijderd. Het afgelopen jaar is er tussen beide provincies overlegd om te komen tot een gezamenlijke aanpak om de verbondenheid tussen beide provincies tot uiting te laten komen in de vorm van een welkomstbord.

Het is de bedoeling dat de huidige borden langs belangrijke invalswegen op korte termijn worden vervangen. Daarnaast zal het aantal borden in Nederlands Limburg worden uitgebreid. Het gaat hierbij in totaal om 45 borden. 27 borden worden vervangen en 18 borden worden op nieuwe locaties geplaatst. Voor de plaatsing in Belgisch Limburg zijn afspraken gemaakt met de Vlaamse Gemeenschap. In Belgisch Limburg wordt na het bouwverlof gestart met de stapsgewijze vervanging van de bestaande borden door de nieuwe. exemplaren.
Provincie:
Tag(s):