vrijdag, 11. augustus 2006 - 15:39

De nieuwe Chevrolet Camaro sportcoupé

GM Chairman en CEO Rick Wagoner maakte deze week bekend dat GM een compleet nieuwe versie van de Chevrolet Camaro sportcoupé uit gaat brengen. De productie-versie is gebaseerd op het veelgeprezen studiemodel dat tijdens de Detroit Motor Show de spotlights op zich vestigde en sindsdien wereldwijd de harten van tal van liefhebbers heeft gestolen.

Het enthousiasme voor de auto is zelfs zó groot, dat GM van vele potentiële kopers verzoeken heeft gekregen om de auto in productie te nemen en zelfs getekende cheques kreeg toegestuurd van consumenten die hopen daarmee één van de eerste productie-exemplaren te bemachtigen.

“De overweldigende en enthousiaste reacties op het Camaro studiemodel blijven me er aan herinneren welke unieke en iconische positie onze producten in de harten van onze klanten kunnen innemen,� aldus Wagoner. “De Camaro is meer dan een auto; hij symboliseert het karakter van Amerika en haar liefdesverhouding met de auto.�

Hoewel de Camaro concept car nog niet in Europa is gepresenteerd, onderzoekt Chevrolet Europe de mogelijkheden om deze prachtige auto in Europa te gaan importeren en verkopen. “We onderzoeken momenteel zorgvuldig het marktpotentieel van de Camaro,� verklaart Wayne Brannon, Executive Director van Chevrolet Europe. “De compleet nieuwe Camaro is een auto die appelleert aan jongere kopers terwijl hij zijn aantrekkingskracht voor de huidige liefhebbers behoudt. De beste Camaro’s zijn altijd prachtig geweest om naar te kijken, met prestaties die concurreren met die van de dure Europese GT’s. Toch waren ze praktisch genoeg om iedere dag in te rijden, met een prijs die voor tal van kopers van een nieuwe auto binnen het budget viel. We zijn bezig met een business case voor Europa en hopen dat deze fantastische auto in de toekomst deel gaat uitmaken van ons Europese productportfolio.�

Eind 2008 zullen de eerste productieversies van de nieuwe Camaro gereed zijn en de verkoop start in het eerste kwartaal van 2009. “De nieuwe Camaro zal bijna identiek zijn aan de concept car, een grondig gemoderniseerde interpretatie van het 1969 model, dat door velen wordt beschouwd als het beste design van de eerste generatie van de auto,� aldus Ed Welburn, GM’s Global Vice President of Design, die zelf een 1969 Camaro SS bezit. De sportcoupé, met de motor in het vooronder en achterwielaandrijving, krijgt een onafhankelijke wielophanging achter. Hij wordt in diverse uitvoeringen leverbaar, met keuze uit handgeschakelde en automatische transmissies en V6 en V8 motoren.

Volgens Ed Peper, General Manager van Chevrolet, zal de nieuwe Camaro zowel mannen als vrouwen aantrekken. De Camaro zal volgens hem bovendien leiden tot de integratie van klanten met goede herinneringen aan vorige versies van de Camaro met liefhebbers die voor het eerst met de Camaro in aanraking zijn gekomen tijdens de onthulling van het studiemodel in januari van dit jaar.

Ook het designteam van de Camaro concept car bestaat uit een mix van de doelgroep die Chevrolet met de auto voor ogen heeft. Het basisteam dat aan de hoofddesigner rapporteert, varieert qua leeftijd van 27 tot 35 jaar en is afkomstig van over de hele wereld. Toch zijn ze allemaal opgegroeid met dezelfde ervaringen en voorliefde voor de Camaro en Amerikaanse ‘performance cars’ Hun studiemodel geeft zowel voor bestaande als nieuwe generaties liefhebbers een nieuwe invulling aan de Camaro volgens de hedendaagse maatstaven, met krachtige prestaties en moderne techniek.

De Camaro heeft het leven van velen beïnvloed – en vele garages gesierd – met een productie van bijna 4,8 miljoen auto’s tussen 1967 en 2002. Wereldwijd bestaan meer dan 1.000 Camaro clubs en duizenden Camaro websites brengen een ode aan de sportcoupé. Uit een recent onderzoek naar de meest gezochte onderwerpen in 2005 op de site van America Online eindigde de Camaro in de Top 10 van meest gezochte auto’s.

Chevrolet is Amerika’s best verkochte automerk. Chevrolet is tevens het bestverkochte merk van General Motors wereldwijd met ruim 4,1 miljoen verkochte auto’s in ruim 120 landen.
Categorie:
Tag(s):