dinsdag, 4. april 2006 - 15:43

De nieuwe M15

Amstelveen

Met de onthulling van de nieuwe M15 heeft Noble Automotive vandaag op niet mis te verstane wijze een plaats in het segment van de absolute supersportwagens geclaimd. De M15, die voortbouwt op het succes van de compromisloze M12, is een meer volwassen Noble die zich onderscheidt dankzij zijn luxueuze uitrusting, met onder meer satellietnavigatie, een fantastisch rijgedrag en 300 liter aan bruikbare bagageruimte.

“De Noble M12 is een geweldige auto, maar heel erg gefocused op het leveren van hardcore prestaties. Ditmaal wilde ik een superauto ontwerpen die voor alledaags gebruik inzetbaar is,� verklaart ontwerper Lee Noble.

“Het was voor Noble tijd om een grote stap te zetten op het gebied van raffinement, praktische bruikbaarheid en stijl. We zijn zeer verheugd met de all-round capaciteiten van deze nieuwe auto en ik denk niet dat er in deze klasse een auto is die wat dynamiek betreft aan de M15 kan tippen. Het blijft tenslotte een echte Noble.�

De nieuwe Noble M15, die is uitgerust met een 461 pk sterke versie van de bewezen 3.0-liter bi-turbo motor, is tevens de snelste auto die ooit in Barwell, Leicestershire, gecreëerd werd. Gecombineerd met een koppel van 620 Newtonmeter, in een auto die net iets boven de 1.200 kg weegt, maakt dat de M15 tot een ongekend snelle supersportwagen.

“Noble heeft bewust gekozen voor een snelle acceleratie over het gehele toerengebied en minder voorkeur gegeven aan het bereiken van een topsnelheid boven de 300 km/u,� verklaart Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars, in de Benelux verantwoordelijk voor de import en distributie van Noble.

Uitmuntende handlingeigenschappen en een chassis dat vertrouwen inboezemt zijn kenmerken die deel uitmaken van het DNA van de M15 en daarmee is het de beste Noble die ooit werd gebouwd.

Het spaceframe chassis met de geïntegreerde rolkooi is 57 procent stijver dan dat van de M12, die daarvoor wereldwijd al erkenning ontving, en intensief ontwikkelingswerk heeft er voor gezorgd dat de fabuleuze handling waar Noble bekend om staat, op de limiet zelfs nog verder verbeterd is.

Met een prijs van EUR 164.950 inclusief BTW en BPM voor de Nederlandse markt positioneert Noble de M15 een eind onder het segment van de gevestigde supercar orde, maar wat prestaties betreft gaat Noble de confrontatie met open vizier aan. “Ik hoop dat potentiële kopers die een proefrit maken in de M15, hem als een serieus alternatief voor de veel duurdere exoten en de directe prijsconcurrenten zien,� aldus Willem van der Kooi. “Ik weet dat de concurrentie groot is, maar ik ben er van overtuigd dat we met deze auto een grote stap voorwaarts kunnen gaan zetten.�

De nieuwe Noble M15 arriveert in september in de showrooms van Van der Kooi Sportscars in Amsterdam en Lochem.
Categorie:
Tag(s):