dinsdag, 30. mei 2006 - 13:09

De nieuwe MC12 Corsa

Amstelveen

Maserati is verheugd de productie van de MC12 Corsa te kunnen aankondigen; een op bestelling geproduceerde superauto voor een zeer select aantal klanten van Maserati. De MC12 Corsa is ontwikkeld op basis van de MC12 GT1 waarmee Maserati het FIA GT Kampioenschap 2005 voor constructeurs heeft gewonnen. De auto zal eigenaren in de gelegenheid stellen hun rijprestaties te testen binnen een uiterst exclusief ‘gentleman driver’ gezelschap.

De auto zal uitsluitend op het circuit worden gebruikt tijdens privé test-sessies of door Maserati georganiseerde demonstratie-evenementen. De MC12 Corsa wordt niet gehomologeerd voor het gebruik op de openbare weg of voor de inzet voor raceactiviteiten.

De Maserati MC12 Corsa – het levende bewijs van Maserati’s mogelijkheden om unieke, geheel op wens samengestelde en speciaal geproduceerde high-tech auto’s te bouwen – wordt komende herfst leverbaar. De auto, die standaard geleverd wordt in de officiële Maserati kleur ‘Blue Victory’, kan speciaal op wens worden gepersonificeerd door middel van diverse optionele features, te beginnen met een door de klant op te geven afwijkende lakkleur.

De totale productie van de Maserati MC12 Corsa zal niet meer dan twaalf auto’s wereldwijd bedragen.


Technische gegevens

Chassis koolstofvezel monocoque
Versnellingsbak Cambiocorsa
Remmen Brembo, staal en koolstofvezel (geen ABS)
Wielen voor 18’’ raceversie
Wielen achter 18’’ raceversie
Banden voor 14x18
Banden achter 14x18
Interieur 2 stoelen – raceversie
Roll-bar ja
Motor V12
Inhoud 6,0
Vermogen 755 pk @ 8.000 tpm
Leeggewicht 1.150 kg
Gewicht/vermogen verhouding 1,52 kg/pk
Productieaantal 12+3
Prijs 1.000.000 euro + belastingen
Homologatie voor openbare weg nee
Categorie:
Tag(s):