maandag, 13. november 2006 - 19:43

De Spurt komt er aan

Groningen

De naam Spurt, staat symbool voor snelheid, sportiviteit , kracht en reizen. Arriva heeft 43 van deze nieuwe treinen aangeschaft voor de 15-jarige concessie op de noordelijke spoorlijnen. Eind 2007 zal de drieënveertigste trein de laatste Wadloper hebben vervangen. Om dit onder de aandacht te brengen, heeft Arriva reclameborden laten plaatsen waarop de afgebeelde overwegverlichting knippert. Ook het bijbehorende belsignaal ontbreekt niet.

De nieuwe trein is een innovatieve, lichtgewicht comforttrein. De opvallend rode buitenkant is geheel van aluminium. Het interieur van de trein kent geen gesloten wanden. De deur naar de bestuurderscabine is van glas. Deze open constructie geeft de trein tegelijk een frisse, lichte, transparante en veilige uitstraling.

De nieuwe treinen van Arriva voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van gebruiksgemak en reiscomfort. Dat begint al bij het instappen, want de vloerhoogte van de trein is gelijk aan de perronhoogte. Er kan dus traploos worden in- en uitgestapt, ook erg belangrijk voor rolstoelgebruikers. Bovendien zijn alle deuren voorzien van een automatisch werkende uitschuiftrede naar de perronrand. Het in de trein aanwezige toilet is eveneens gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.
Provincie:
Tag(s):