woensdag, 15. maart 2006 - 17:22

'De vervuiler betaalt'

Haarlemmermeer

Het Hoogheemraadschap Rijnland heeft woensdagmiddag een gesprek gehad met Schiphol omtrent de vervuilde sloten als gevolg van het gebruik van glycol. Dit middel wordt door Schiphol gebruikt om vliegtuigen ijsvrij te houden. Rijnland heeft in deze gesprekken kenbaar gemaakt nog meer pompen in te willen zetten om daarmee de vervuiling van de sloten rondom de luchthaven nog beter te lijf te gaan.

Ook wil het Hoogheemraadschap meer metingen verrichten in het water rondom de luchthaven. Op dit moment gaat het volgens het waterschap de goede kant op nu het zuurstofgehalte langzaam in het de sloten terugkeert.

Zorgen zijn er zeker nog, aldus een woordvoerster van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Vandaar dat we hopen donderdag groen licht te krijgen van Schiphol om de extra pompen in te kunnen gaan zetten. Op 9 maart kreeg Schiphol van het Hoogheemraadschap nog een dwangsom opgelegd van 300.000 euro. De luchthaven vindt dit bedrag buiten proporties en heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de opgelegde dwangsom.
Provincie:
Tag(s):