zaterdag, 20. mei 2006 - 10:25

De Week van de Zee

Den Helder

Den Helder opent zaterdag de landelijke Week van de Zee. Doel is iedereen, jong en oud, te betrekken bij al het moois wat de kust ons te bieden heeft. Tijdens de Week van de Zee vinden tal van activiteiten plaats die allemaal te maken hebben met het strand, de zee en de kust. Op de Oude Rijkswerf Willemsoord zal Burgemeester Faber op het Lichtschip Texel, samen met leerlingen van basisschool Tuindorp en twee markante figuren, de Week van de Zee officieel openen.

De gemeente heeft een pendelbus ingezet tussen camping Noorder Sandt in Julianadorp en de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder.

In de stad zijn diverse activiteiten zoals vaartochten waarvan er één ongeveer 1,5 uur en door onder andere de marinehaven voert. De Jutter Express vervoert bezoekers van en naar de activiteiten op het terrein.

En verder…vreemdelingen die de weg vragen, kinderen die geronseld worden voor een reis naar verre oorden, louche figuren die niet het beste met u voorhebben en piraten die het Lichtschip wellicht overnemen……
Provincie:
Tag(s):