dinsdag, 18. april 2006 - 21:07

De Wit vraagt maximale inspanning voor NedCar-werknemers

Born

De regering wil haar netwerk beschikbaar stellen voor het zoeken naar een nieuwe partner voor de noodlijdende autofabriek NedCar. Dat zei minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst (D66) dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer in antwoord op vragen van Jan de Wit. De SP-woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid pleit voor een actievere rol voor de regering voor behoud van de werkgelegenheid in het Limburgse Born.

Jan de Wit zou graag zien dat de regering zich actief gaat inzetten om nieuwe orders binnen te halen bij andere automerken. Minister Brinkhorst gaf aan dat het kabinet haar netwerk beschikbaar wil zetten, maar niet op de stoel van de ondernemer wil gaan zitten. Hoe de regering zich verder gaat inspannen wilde de bewindsman niet uit de doeken doen.

De Wit heeft sterk de indruk dat de regering niet het maximale doet om een rampzalig ontslaggolf te voorkomen. "Het ontslag van duizend werknemers treft niet alleen duizend huishoudens, maar zal ook een klap zijn voor veel toeleverende bedrijven, voor de regionale middenstand, de huizenmarkt, de gemeentelijke sociale diensten, het verenigingsleven: er wordt echt een regio ontwricht. En het is sinds de sluiting van de mijnen al een erg kwetsbare streek, dus we mogen echt een maximale inspanning verwachten van het kabinet. Ik zal daar dan ook op blijven aandringen."
Provincie:
Tag(s):