vrijdag, 10. november 2006 - 13:55

De zaterdagmarkt bestaat 20 jaar

Oldenzaal

In verband met het 20-jarig bestaan van de zaterdagmarkt in Oldenzaal, worden op zaterdag 11 november festiviteiten en activiteiten georganiseerd. De mensen die op de markt staan, zijn in de loop der jaren een hechte club geworden. De bemanners van de kramen zijn in die jaren veelal dezelfde gebleven. Nieuwe marktlieden zijn op de vingers van een hand te tellen, maar de markt is zeer divers.

Er komt zelfs een bloemenhandelaar helemaal uit Rotterdam, de heer Kokkeler, om zijn bloemen in Oldenzaal te verkopen. Samen met bloemenhandelaar Vos siert hij de markt. Ook tussen de fruithandelaren de Betuwe en de Moestuin is geen concurrentie. Jan Slager met zijn noten en zuidvruchten staat er ook al vele jaren. De twee kaasboeren zijn familie van elkaar en heten Goeken.

Verder staan er nog 2 visboeren met de zeer toepasselijke namen Zeefat en Den Drijver. Voor een stukje verse kip of kalkoen moet je al jaren bij poelier van der Zande zijn, de enige poelier in Oldenzaal. Van Vu verkoopt loempia’s op de markt en voor lekkere Duitse broodjes moet je bij Altendeichen zijn.

Omdat de markt 20 jaar bestaat pakt de reclamecommissie groots uit. Tal van activiteiten zoals een proef en eetfestijn, poelier van der Zande die vanuit een grote pan de mensen voorziet van borrelpootjes. Daarnaast heeft elke kraam zijn eigen actie en kunnen de mensen een goede indruk krijgen wat de markt te bieden heeft. Gedurende de dag is er muziek en komt Karl de clown om met zijn ballonnen voor de kinderen de mooiste creaties te maken.
Provincie:
Tag(s):