donderdag, 10. augustus 2006 - 9:57

De Zwartecross tikt de Knastercross op zijn vingers!

Achterhoek

De organisatie van de Knastercross heeft van de advocaat van de Feestfabriek B.V. h.o.d.n.Zwartecross een aangetekende brief ontvangen waarin staat dat de Knastercross niet de naam van de Zwartecross mag gebruiken vanwege het merkenrecht. Er zou door het gebruik ervan verwarring kunnen ontstaan tussen de twee evenementen.

Het volgende was er aan de hand. Op de site van de Knastercross (www.knastercross.nl) stond de volgende tekst: ‘kijk ook eens naar het videoverslag van onze jongens die vorig jaar meereden in de Zwartecross in de achterhoek’.

Via een button die naast deze tekst stond, kon er gekeken worden naar een webfilm die reeds uitgezonden is door de regionale tv zender TV Limburg.

Dion Groenestijn van de organisatie van de Knastercross verklaard: We willen als organisatie van de Knastercross ons juist onderscheiden van de Achterhoekse Zwartecross. Onze hele vormgeving lijkt daarom ook niet op die van hun en ook de opzet van het evenement is anders dan die van de Zwartecross. We dachten verder dat het ok was om te verwijzen naar het filmpje op onze site. Per slot van rekening is het ons filmpje en niet van een ander.

Na het ontvangst van de brief en telefonisch contact gehad te hebben met de advocaat van de Feestfabriek hebben we meteen de tekst veranderd op onze site. Maar we hebben er wel een wrang gevoel aan over gehouden. Want mede door onze reportages op TV Limburg is de Zwartecross razend populair onder de Limburgers geworden. En dan is dit wat je er voor terug krijgt.
Provincie:
Tag(s):