woensdag, 11. oktober 2006 - 20:18

De11devande11de 2006 wordt meer, meer en meer

Maastricht

Op 11 november 2006 organiseert de Sjeng Kraft Kompenei voor de zevende keer ‘de11devande11de’: de officiële opening van het Limburgs carnavalsseizoen op het Vrijthof in Maastricht. Omdat 11 november op een zaterdag valt worden dit jaar weer meer carnavalsvierders uit heel Limburg verwacht.

Om ze een geweldige dag te bezorgen zijn er ten opzichte van afgelopen jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Meer, meer en meer is daarbij het uitgangspunt. Zo staat het grotere podium dit jaar voor het Spaans Gouvernement en wordt het hele Vrijthof gebruikt als evenementenlocatie: meer ruimte dus. Verder zijn tap en toilet beter bereikbaar: het aantal tappunten en toiletten wordt dit jaar meer dan verdubbeld. Verder wordt dit jaar voor het eerst gewerkt met plastic bekers in plaats van glas. Maar alles draait natuurlijk om het programma dat dit jaar een aantal nieuwe elementen kent.

Nieuw! Dit jaar starten we niet op het Vrijthof, maar al op het station. Om 9.50 uur vertrekken vanaf daar ‘herremeniekes’, vertegenwoordigers van de overkoepelende Limburgse carnavalsverenigingen en carnavalsvierders uit heel Limburg naar het Vrijthof. Onderweg haakt ook de Blauw Sjuut in. Op het Vrijthof geeft om 11.11 uur in een spectaculaire openingsact gouverneur Leon Frissen het startschot voor een fantastisch programma vol artiesten uit de hele provincie.

Wie doen er allemaal mee: Huisorkest Copperband Moorland, Frans Theunisz, Böshuuske Ontspannings Vereiniging, Paul en Leo, Jansen en Janssen, Frans Croonenberg, Det Mot Kenne, Kartoesj, Zonder drank geine klank, Wim Steinen, Dumm und Dool, Winnaar LVK, Drei Geliende, Neet oet Lottum, May en Jack, Anja Bovendeaard, Keller Jungs, Big Benny, Gaston, Thei en Mary, Geine Aom, Hans Dupont, Ben Verdellen, Sjeng en the Gang, W-dreej, Erwin, Segura en de Pottemennekes, Ziesjoem, Janse Bagge Bend en uiteraard Beppie Kraft. Het programma duurt tot 20.00 uur.

Tijdens het programma wordt ook ’t Sjengske uitgereikt. De aanmoedigingprijs voor Limburgs muzikaal talent gaat dit jaar naar de violiste Lisanne Soeterbroek. Zij speelt onder andere de Sjeng Kraft klassieker: Iech bin zoe verleef.

Om logistieke en veiligheidsredenen heeft de Sjeng Kraft Kompenei besloten om dit jaar over te gaan op plastic bekers voor de drank. Het prijsniveau blijft gelijk aan afgelopen jaren. De bekers hebben een inhoud van 25 cl; de consumptiebonnen kosten € 1,65 per stuk. Samen met afvalverwerker Van Gansewinkel is er een concept bedacht dat er voor zorgt dat de grote berg plastic nog dezelfde avond van het Vrijthof verdwijnt.

Een deel van de opbrengst van de11devande11de doneert de Sjeng Kraft Kompenei aan het Muziekproject Herstart. Een project dat vroegtijdig schoolverlaters/langdurig thuiszittenden door middel van (o.a) muziek terug wil laten keren naar een onderwijsinstelling (zie ook extra bericht).

Ook dit jaar zendt L1 Radio en Televisie weer grote delen van ‘de11devande11de’ live uit.
De complete en meest actuele informatie is altijd te vinden op www.de11devande11de.nl .

L1, Brand Bier, Media Markt, George Vossen Makelaardij en Noptra Security zijn hoofdsponsor van de11vande11de.
Provincie:
Tag(s):