zondag, 5. maart 2006 - 10:37

Debat tussen Boris Dittrich en Abu Jahjah

Amsterdam

"Spotprenten over de profeet Mohammed vallen in dezelfde categorie als radicale Imams die homoseksuelen kwetsen."

Bovenstaande stelling zal aan de orde komen op zondag 5 maart in het debat tussen Boris Dittrich, lid van de Tweede Kamer voor D66 en Dyab Abu Jahjah, voorzitter van de Arabisch Europese Liga.

Tijdens het debat wordt aan de hand van verschillende stellingen ingegaan op het integratievraagstuk in relatie tot de thema's politiek, onderwijs en veiligheid. Het debat zal worden geleid door Paul van Liempt, journalist van Vrij Nederland en BNR Nieuwsradio.

Enkele jaren geleden zouden Dittrich en Abu Jahjah met elkaar in debat gaan onder leiding van Theo van Gogh. Op het laatste moment is dat debat toen afgelast i.v.m. uitlatingen van Van Gogh. Omdat het thema `integratie' in de campagne voor de gemeenteraads- en deelraadsverkiezingen een belangrijke rol speelt, leek het D66 Amsterdam Zuid goed om het debat alsnog te laten plaatsvinden.

Aan de hand van stellingen die ingaan op de thema's politiek, onderwijs en veiligheid zullen Dittrich en Abu Jahjah hun visie geven op integratie in Nederland in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder. Uiteraard zullen de Diamantbuurt, overlast veroorzakende jongeren en `witte en zwarte scholen' niet onbesproken blijven. De vraag is of Dittrich en Abu Jahjah het eens kunnen worden over de aanpak van dergelijke problemen.
Provincie:
Tag(s):