woensdag, 18. oktober 2006 - 12:06

Defensie oefening 'Recovery'

Zeeland

Van 16 tot en met 20 oktober oefent de Koninklijke Luchtmacht boven Zeeland. Tijdens de oefening 'Recovery' worden militairen die in vijandelijk gebied terecht zijn gekomen opgehaald en teruggebracht naar veilig gebied. De oefening is een voorbereiding op daadwerkelijke inzet bij crisisbeheersings-operaties.

De luchtmacht neemt deel aan de oefening met zowel transporthelikopters (Cougars en Chinooks) als gevechtshelikopters (Apaches). De landmacht en
de marine leveren ook een bijdrage. Daarnaast worden op verschillende momenten de missies ondersteund door de inzet van jachtvliegtuigen.

Nederlandse F-16's en Amerikaanse A-10's beveiligen de plaatsen waar transporthelikopters landingen moeten uitvoeren om personeel terug te halen.

De oefenactiviteiten vinden vooral plaats op en boven Walcheren in het gebied ten zuiden van het Veerse Meer. Op woensdag en donderdag wordt ook tijdens de avonduren gevlogen. Er zijn voor deze oefening geen aanpassingen voor de normale minimum vlieghoogten en er wordt geen
gebruik gemaakt van oefenmunitie.
Provincie:
Tag(s):