woensdag, 30. augustus 2006 - 9:59

Defensie ontvangt Patrouillevoertuig Bushmaster

Arnhem

Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap neemt vrijdag 1 september in Schaarsbergen het nieuwe gepantserde patrouillevoertuig Bushmaster in ontvangst.Dit voertuig is speciaal aangeschaft voor de ISAF-operatie in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Recentelijk bleek dat de Nederlandse Task Force Uruzgan behoefte heeft aan een gepantserd voertuig, dat speciaal voor patrouilletaken kan worden gebruikt. Op 23 juni startte Defensie hiervoor het verwervingstraject, dat heeft geresulteerd in de keuze voor de Bushmaster van het
Australische bedrijf ADI Limited/Thales. Het betreft hier een urgente behoeftestelling voor 25 voertuigen, waarbij het gehele verwervingstraject in totaal ongeveer twee maanden in beslag nam.

Binnenkort worden 23 voertuigen verplaatst naar Afghanistan. Daar zullen tien Bushmasters aanvullend worden uitgerust met een zogenaamd Remote Controlled Weapon Station van Thales Optronics UK. Twee voertuigen zijn reeds in Nederland gearriveerd en zullen worden gebruikt voor de opleidingen. Met het totale project is een bedrag gemoeid van E 24,9 miljoen.
Provincie:
Tag(s):