donderdag, 9. november 2006 - 21:30

Definitief geen wielklem meer in Den Haag

Den Haag

De wielklem verdwijnt in Den Haag definitief uit het straatbeeld. Dit heeft het college van B&W besloten. Uit een proef blijkt dat de handhaving, zonder de inzet van de wielklem, effectief genoeg is. Alleen automobilisten met drie of meer openstaande boetes en waarvan geen adresgegevens bekend zijn, lopen nog het risico een wielklem te krijgen.

Wethouder Van Woensel van Verkeer: 'Ik ben blij dat de wielklem wordt afgeschaft, maar dat we notoire zwartparkeerders hard aanpakken.'

Den Haag kent ongeveer 37.000 betaald parkeerplaatsen, voornamelijk in en rondom het centrum en in Scheveningen. Betaald parkeren is een middel om het gebruik van de schaarse parkeerruimte te regulieren. Sinds 1 april 2004 is de wielklem in Den Haag niet meer in gebruik. Uit een evaluatie blijkt, dat de naheffingen meestal op tijd worden betaald. In sommige gevallen is er geen andere mogelijkheid dan het plaatsen van een wielklem. Wanneer drie of meer naheffingen niet zijn betaald en als er van de foutparkeerder geen adresgegevens zijn bekend, dan wordt de wielklem ingezet. Een andere manier om boetes te innen is er anders niet. De gemeente verwacht de wielklem ongeveer veertig keer per jaar te moeten gebruiken.
Provincie:
Tag(s):