woensdag, 11. oktober 2006 - 0:39

Delegatie TalentPlus Twente weer naar Den Haag

twente

Woensdag 11 oktober bezoekt een delegatie van TalentPlus Twente wederom Den Haag en zal daar worden ontvangen door een hoge afvaardiging van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

TalentPlus Twente is een initiatief van hoger opgeleide oudere werkzoekenden om weer aan de slag te komen. De stichting wil een platform creëren waarin oplossingen worden gezocht voor problemen op de arbeidsmarkt. De leden ondersteunen elkaar actief bij het opbouwen van netwerken en het vinden van werk of het starten van een eigen bedrijf.

Nadat in mei van dit jaar reeds door TalentPlus Twente een petitie aan de Tweede Kamer is aangeboden, is er veel in gang gezet. Er zijn kamervragen gesteld en minister De Geus heeft een Burgerpanel ingesteld, waaraan ook een lid van TalentPlus Twente heeft deelgenomen. De resultaten van dit Burgerpanel zijn inmiddels naar de Tweede Kamer gestuurd en zullen binnenkort worden behandeld.

TalentPlus Twente is eind mei 2005 opgericht en is inmiddels een succes. 35% van hen heeft reeds in de afgelopen periode werk gevonden of is een eigen bedrijf gestart.

Meer informatie is te vinden op de website www.talentplus-twente
Provincie:
Tag(s):