donderdag, 11. mei 2006 - 18:30

Dembele en Agustien kiezen voor AZ

AZ heeft Moussa Dembele en Kemy Agustien overgenomen van Willem II. Dembele voegt zich bij aanvang van het nieuwe seizoen bij de Alkmaarse selectie, Agustien wordt nog een seizoen verhuurd. Het is nog niet bekend voor wie de middenvelder uit gaat komen, maar Willem II is één van de kandidaten.

Dembele (18) tekende een contract voor vier seizoenen bij AZ. De aanvaller verkaste vorige zomer van Germinal Beerschot Antwerpen naar Willem II. De Belg kwam tot nu toe tot 39 wedstrijden voor de Tilburgers, waarin hij tien keer scoorde. "We zijn er heel trots op dat Moussa voor ons heeft gekozen", aldus technisch directeur Marcel Brands, refererend aan de moordende concurrentie voor het talent.

De 18-jarige Agustien komt uit de jeugdopleiding van Willem II. De middenvelder speelde 67 wedstrijden waarin hij vijf keer doel trof. "Met Kemy hebben we opnieuw een groot Nederlands talent weten te contracteren en dat past goed in de toekomstvisie van AZ. We verwachten dat beide spelers van grote waarde kunnen worden voor de club", aldus Brands. De komende dagen bespreekt AZ de laatste details met de middenvelder voor een vijfjarig contract. Beide spelers hebben nog een doorlopend contract en over de afkoopsom wordt geen mededeling gedaan.
Categorie:
Tag(s):